Kraljevska piletina sa povrćem je bogato jelo idealno za ručak.

Sastojci:
- 120 g putera
- 118 g šampinjona iz konzerve, ocijeđenih, tečnost sačuvana
- 1 zelena paprika, isjeckana
- 120 g brašna
- 1 kašičica soli
- ¼ kašičice mljevenog crnog bibera
- 360 ml mlijeka
- 300 ml vrele vode
- 1 pileća kocka
- 4 kuvana pileća filea
- 120 g isjeckane crvene paprike
- 1 šargarepa
- 150 g graška
- 400 g kuvanog pirinča
Recept za kraljevsku piletinu sa povrćem:
Kako biste pripremili piletinu, prvo otopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte ocijeđene pečurke, zelenu i crvenu papriku, grašak i šargarepu i pržite, mešajući, 5 minuta. Sklonite sa vatre. Umiješajte brašno, so i crni biber.
Pržite na laganoj vatri, stalno miješajući, dok smesa ne počne da dobija mjehuriće. Umiješajte mlijeko, vodu, bujon i sačuvanu tečnost od pečuraka. Pojačajte vatru na srednje jaku i dovedite do ključanja, stalno mešajući. Kuvajte i miješajte 1 minut.
Umiješajte potom piletinu koju ste prethodno skuvali, pa zagrijte. Servirajte sa skuvanim pirinčem i uživajte. Možda ćete željeti da napravite i brzinsku piletinu sa pasuljem.
BONUS VIDEO
StvarUkusa