• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlakši recept za pljeskavice sa povrćem

Sočne, mekane pljeskavice obogaćene rendanim povrćem – idealne za ručak uz pire krompir, salatu ili u lepinji.

  pljeskavice sa povrćem Izvor: Printscreen/Youtube/KAZAN

Sastojci:

  • pola tikvice 
  • So i biber po ukusu
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • Veza svježeg peršuna
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli (hljebnih mrvica)

Priprema:

Ako vam dosade klasične pljeskavice, probajte ovu sočnu varijantu obogaćenu povrćem. Tikvica, šargarepa i začinsko bilje daju blagu svježinu i mekoću, dok mljeveno meso pruža punoću ukusa. Ove pljeskavice su odlične i za ručak i za večeru, a djeca ih posebno vole.

Savjet:

Za dodatnu sočnost, možete dodati kašiku kisele pavlake u smjesu prije oblikovanja.

Izrendajte tikvicu, posolite je i ostavite 10 minuta da pusti vodu, pa je dobro ocijedite. Izrendajte šargarepu i sitno isjeckajte crni luk i peršun. U velikoj činiji pomiješajte mljeveno meso, ocijeđenu tikvicu, šargarepu, luk, peršun, jaje, so, biber i prezle. Sve dobro izmješajte da se sastojci sjedine. Oblikujte pljeskavice željene veličine.

Pecite ih na malo ulja u tiganju, na srednje jakoj vatri, dok ne porumene sa obe strane (ili ih možete peći u rerni na 200°C oko 25 minuta, uz okretanje na polovini vremena).

Zdrave, šarene i ukusne – pljeskavice sa povrćem koje će svi rado jesti.

(Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop