Spremićete je za manje od 20 minuta!
Ovo je recept za grilovanu piletinu u ukusnoj, začinjenoj marinadi.
Pošto je neophodno samo da pomešajte sve sastojke, sačekate malo a zatim ispečete piletinu, veoma je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
Dva pileća filea
Dve kašike smeđeg šećera
Dve kašičice jabukovog sirćeta
Senf
Med
Ulje
So, biber
Priprema:
Pileći file po potrebi malo izlupajte, i u dubljoj činiji položite u marinadu od izmešanog šećera, sirćeta, po dve kašike meda i senfa, i seckanog luka.
U tiganju zagrejte ulje, piletinu izvadite iz marinade i sklonite luk da ne bi zagoreo. Posolite i pobiberite, zatim propržite file sa obe strane po četiri minuta, ili dok sokovi u mesu ne postanu providni. Servirajte uz salatu ili pirinač.
Koja je vaša omiljena marinada za piletinu? Recite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.