Kuhinja

Spremaćete je iznova: Teleća čorbica koja će zagrejati i okrepiti sve goste

Autor mondo.rs

Zdrava teleća čorbica kojoj je nemoguće odoleti...

Izvor: Guliver/Getty Images/Fudio

Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj "klasik" među supama i čorbama.

Sastojci:

Oko pola kilograma telećeg mesa

Glavica crnog luka

150-200 grama graška

Dve veće šargarepe

Dva krompira

Kašika suvog začina

So i biber po ukusu

Kašika peršuna

Jedno jaje

Pola kašike brašna

Dve kašike kisele pavlake

Dve kašike ulja

Priprema:

U dubljoj šerpi stavite meso da se kuva dok ne omekša.

U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje i izdinstajte luk, pa dodajte povrće – šargarepu, krompir i grašak, nalijte malo vode i ostavite da se krčka.

U šerpu u kojoj ste kuvali meso dodajte i izdinstano povrće, pa sve to ostavite zajedno da se krčka još desetak minuta. Dodajte so i biber, suvi začin, peršun.

U odvojenoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom, u to dodajte šoljicu vode, promešajte, pa dodajte u čorbu. Kada čorba provri, sklonite je sa vatre i poslužite toplu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.