• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršen prilog uz meso: Rižoto od povrća i vina na francuski način

Autor mondo.rs

Pirinač na nešto drugačiji način.

 Rižoto od povrća i vina na francuski način Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/ALLEKO

Pikantni rižoto sa povrćem ukuvan u belom vinu, idealna prilog uz pečeno meso. 

Umesto graška i kukuruza, možete da koristite i šargarepu.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

1 l kokošjeg bujona

prstohvat šafrana

30 ml maslinovog ulja

15 g putera

1 iseckani crni luk

1 iseckan čen belog luka

400 g pirinča

350 g bundeve

350 g smrznutog graška

300 g kukuruza šećerca

150 ml suvog belog vina

so

biber

1 limun

50 g narendanog parmezana

½ kašičice iseckanog ruzmarina

Priprema:

Prokuvati 300 ml bujona, skloniti s vatre i umešati šafran. Iseckan crni i beli luk propržiti na mešavini vrelog ulja i putera, koliko da omekšaju. Dodati pirinač, grašak, kukuruz i bundevu iseckanu na kockice. Mešati par minuta, pa dodati vino i kuvati par sekundi da alkohol ispari, a potom sipati bujon sa šafranom. Kuvati na laganoj vatri, uz neprestano mešanje, dok pirinač ne upije bujon. Dolivati bujon i kuvati sve dok pirinač ne omeška. Začiniti po ukusu, pa umešati narendanu koru i sok od limuna i parmezan, a zatim ukrasiti ruzmarinom.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop