• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzo se sprema, a ukus... Čokoladni rolat za svaku priliku

Autor mondo.rs

Dekorativan i ukusan!

 Čokoladni rolat recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Junghee Choi

Idealan slatkiš za zimske dane.

Ljubitelji voća mogu u fil da dodaju seckanu bananu ili kandirano voće.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Kora:

3 veća jajeta

3 kašike šećera

3 kašike brašna

Fil:

5 dl mleka

3 kašike šećera

1 kesica pudinga od vanile

100 g bele čokolade

1 kašičica margarina

Priprema:

Kora: Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i lagano promešati varjačom da se smesa sjedini. Izliti u podmazan pleh (35x25 cm) i peći na 200 stepeni C sve dok kora ne počne da se odvija od ivica pleha. Pečenu koru prevrnuti na vlažnu krpu, urolati i ostaviti da se tako ohladi. Fil: Odvojiti malo mleka, pa u njemu razmutiti prah za puding. Ostatak mleka sa šećerom staviti da prokuva. U provrelo mleko dodati razmućen puding i kuvati, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. U vrelo dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Umešati margarin, ohladiti, pa kratko umutiti mikserom. Koru premazati polovinom fila i uviti u rolat. Ostatkom fila premazati ceo rolat i, po želji, posuti dekorativnim perlicama.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop