Kuhinja

Zimska verzija najpoznatije italijanske čorbe: Minestrone sa pasuljem

Autor mondo.rs

Ugrejaće vas i zasititi!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/olgna

Zimi je našem telu potrebna malo jača hrana.

Pripremite čuvenu italijsnaku čorbu, ali ovog puta sa slaninom i pasuljem...

Sastojci:

45 ml maslinovog ulja

115 g pančete

3 štapića celera

3 šargarepe

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

400 g paradajza iz konzerve

1 l goveđeg bujona

400 g pasulja iz konzerve

50 g makarona

peršun

Priprema:

Zagrejati ulje u dubljoj posudi. Dodati tanko isečenu pančetu, iseckan celer, šargarepu i luk i dinstati 5 minuta na tihoj vatri, povremeno mešajući. Dodati usitnjen beli luk i paradajz i kratko mešati. Sipati goveđi bujon, so i biber i kuvati dok ne proključa. Pokriti na pola, smanjiti vatru i krčkati lagano oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Ocediti pasulj i dodati ga u tiganj sa makaronima. Kuvati dok ne provri, pokriti, smanjiti vatru i nastaviti s kuvanjem još 20 minuta. Na kraju dodati iseckan peršun po ukusu.