Neočekivana kombinacija ukusa koja će vas oduševiti.
Ljubitelji neobičnih kombinacija će uživati u ovom specijalitetu.
Po želji, palačinke možete filovati i sitnim voćem, poput borovnica.
Sastojci:
60 g čokolade (55 % kakaoa)
2 kašike putera
3 veća jajeta
45 g šećera
1/4 kašičice soli
320 ml mleka
1/2 kašičice vanilin šećera
2 kašike kakaoa
150 g brašna
Ostalo:
rikota ili kremasti mladi sir
šećer
Priprema:
Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano mešajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smesa lepo ne sjedini. Sipati mleko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umešati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje. Ostaviti smesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomešanom sa šećerom.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.