Pita s jabukama i suvim vocem recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Francuski desert: Pita s jabukama i suvim voćem

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Neka vam kuća miriše kao francuska poslastičarnica...

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/lvinst

Fantastična kombinacija jabuka, suvog voća i badema, lešnika i oraha.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

500 g kora za pitu

500 g šećera

sok od 1 limuna

100 g suvog grožđa

200 g mešavine oraha, lešnika i badema

1 jabuka

50 g suvih kajsija

50 g suvih šljiva

1 čašica ruma

ulje

Priprema:

U šećer sipati vodu da ogrezne i na tihoj vatri skuvati gust sirup. Pred kraj kuvanja, dodati sok od limuna. Lešnike, bademe i orahe samleti ili sitno iseći. Suvo grožđe potopiti u rum a suve šljive u mlaku vodu. Iseckati jabuku i kajsije. Suve šljive ocediti od vode, izvaditi im koštice i iseckati ih sitno. Kore za pitu ređati jednu po jednu u namašćenu okruglu tepsiju, prelivati ih sirupom od šećera i posipati pripremljenim voćem. Na gornju koru poređati pripremljeno voće, preliti sirupom od šećera i ispeći u zagrejanoj rerni. Voditi računa da se pita ne prepeče, već da ostane sočna.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader