Cokoladna torta koju moze da spremi svaki pocetnik u kuhinji

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Čokoladna torta koju može da spremi svaki početnik u kuhinji

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Sprema se lako i veoma je jednostavna!

Izvor: Guliver/Getty Images/Anna Kurzaeva

Idealan recept za sve koji vole čokoladne poslastice, a pritom ne žele da čitav dan provedu u kuhinji!

Sastojci:

Dve šolje šećera

Dve šolje brašna

115 grama putera

Šolja vode

30 grama kakaa

120 grama kisele pavlake

Dva jaja

Dve kašičice ekstrakta vanile

Kašičica praška za pecivo

Kašičica cimeta

Za fil:

220 grama krem sira

40 grama putera

60 grama čokolade

150 grama šećera u prahu

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.

Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.

Dok se kora hladi, napravite fil.

Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader