Prste da poližeš!
Šef Džejmi Oliver poznat je brzoj pripremi i savršenomm kombinovanju moderne i tradicionalne kuhinje.
Pripremite slatkiš koji nosi naziv "Kantenberijski puding".
Sastojci:
1 jaje
3 žumanceta
3 belanceta
560 ml mleka
115 g sitnih hlebnih mrvica
30 + 145 g šećera
5 kesica vanilin šećera
6 kašika džema od maline
Priprema:
Celo jaje i žumanca ulupati, pa dodati mleko, mrvice, 30 g šećera i vanilin šećer. Džemom prekriti dno vatrostalne posude (može i više manjih). Preko preliti umućenom smesom i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 150 stepeni C, oko sat vremena. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano im dodati šećer (145 g), pa rasporediti po žutom filu. Vratiti u rernu da se peče još 15-20 minuta, dok belanca ne dobiju smeđu boju.