Kuhinja

Slatkiš kakav još niste probali! Domaći puding po receptu Džejmija Olivera

Autor mondo.rs

Prste da poližeš!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/gorchittza2012

Šef Džejmi Oliver poznat je brzoj pripremi i savršenomm kombinovanju moderne i tradicionalne kuhinje.

Pripremite slatkiš koji nosi naziv "Kantenberijski puding".

Sastojci:

1 jaje

3 žumanceta

3 belanceta

560 ml mleka

115 g sitnih hlebnih mrvica

30 + 145 g šećera

5 kesica vanilin šećera

6 kašika džema od maline

Priprema:

Celo jaje i žumanca ulupati, pa dodati mleko, mrvice, 30 g šećera i vanilin šećer. Džemom prekriti dno vatrostalne posude (može i više manjih). Preko preliti umućenom smesom i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 150 stepeni C, oko sat vremena. Belanca umutiti u čvrst sneg i lagano im dodati šećer (145 g), pa rasporediti po žutom filu. Vratiti u rernu da se peče još 15-20 minuta, dok belanca ne dobiju smeđu boju.