Medaljoni sa medom recept

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Poput starih bakinih kolača: Mirisni medaljoni sa medom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jednostavni kolačići, bez dodatih "modernih" sastojaka, za sve one koji vole starinske poslastice.

Izvor: Guliver/Getty Images/colnihko

Evo šta vam je potrebno da spremite ove ukusne i mekane medaljone.

Sastojci:

Možda će vas zanimati

110 grama putera

Dva jaja

70 grama šećera

Kašika-dve meda

80 grama brašna

Pola kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

Rendana kora polovine pomorandže

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U dublji tiganj stavite puter na vatru srednje jačine, ostavite dok se ne stvore mehurići i pena, uz često mešanje. Pustite da rastopljeni puter blago potamni sa donje strane, pa sklonite sa vatre.

U većoj posudi pomešajte jaja, šećer i med, pa umutite miskerom da dobijete gustu smesu. Zatim u to dodajte rastopljeni puter i izmešajte.

U manjoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo sa malo soli, zatim to dodajte smesi, narendajte koru pomorandže i izmešajte da se sve sjedini.

Smesu nalivajte u kalupe (najbolje je koristiti silikonske kalupe za praline ili manje kalupe za mafine) i pecite medaljone dok ne dobiju zlatnu boju, oko deset minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader