• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukus koji će vas osvojiti: Raskošna torta od čokolade i oraha

Autor mondo.rs

Uživajte u jedinstvenoj poslastici od čokolade i orašastih plodova.

  Torta od čokolade i oraha recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Olga Mazyarkina

Izgleda kao iz časopisa, ukusna poput bakinih najlepših torti.

Sastojci:

Možda će vas zanimati

Kore:

750 g brašna

30 kašika šećera

3 kesice praška za pecivo

210 ml ulja

7,5 dl mineralne vode

24 kašike mlevenih oraha

150 g omekšale čokolade

Preliv za kore:

sok od pomorandže

Fil:

10 kašika prah pudinga od vanile

1 l mleka

300 g šećera

1 kesica vanillin šećera

200 g bele čokolade

250 g margarina

200 g mlevenih oraha

Priprema:

Kore: Sjediniti sve sastojke za koru, podeliti na tri dela, jedan izliti u pripremljen kalup (35x25 cm) i peći 15-20 minuta na 180 stepeni C. Ispeći još dve ovakve kore. Fil: Skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom u mleku. U toplo umešati izlomljenu čokoladu. Skuvati 2 dl mleka sa 3 kašike šećera i preliti mlevene orahe, pa ostaviti da se tako ohlade. U ohlađen fil dodati umućen margarin i oceđene orahe, pa umutiti. Kore iseći na oblik suze u 3 veličine i natopiti sokom. Nafilovati najveću koru, pokriti srednjom, fil, najmanja kora i premazati celu tortu.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop