Mekani kolac sa glazurom od limuna i pomorandze

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Mekani kolač sa glazurom od limuna i pomorandže

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ukusan i mekan kolač koji se pravi sa palentom...

Izvor: Guliver/Getty Images/Aamulya

Probajte ovaj jednostavan kolač kojem glazura daje sjajan ukus!

Sastojci:

Možda će vas zanimati

250 grama putera

250 grama šećera

Četiri jaja

100 grama brašna

150 grama palente

Pola kašičice praška za pecivo

Rendana kora jedne pomorandže

100 mililitara pomorandžinog soka

Pola isceđenog limuna

Devet kašika šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U posudi umutite puter i šećer da smesa postane vazdušasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, i mutite još malo. Smesi dodajte brašno, palentu, prašak za pecivo i rendanu koru pomorandže, uz prstohvat soli.

Nalijte smesu u pleh i pecite 25-30 minuta, a zatim čačkalicom izbockajte nekoliko rupa preko celog kolača.

U posudi pomešajte sok pomorandže i limuna, uz tri kašike šećera u prahu, pa polovinu te smese nalijte preko kolače. Ostavite da se ohladi potpuno, pa zatim ostatak šećera u prahu dodajte preostaloj polovini preliva, pa kašikom prelijte preko kolača i poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader