Kuhinja

Ukusna, topla i zdrava: Čorbica od kelerabe

Autor mondo.rs

Napravićete je za tili čas, a ukus je fantastičan!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/HeikeRau

Ako želite brz i zdrav recept za predjelo ili laganu večeru, predlažemo vam čorbicu od kelerabe.

Neophodna doza povrća za balansiranu ishranu u ukusnom, lako dostupnom "pakovanju" vedre zelene boje!

Sastojci:

Dve veće kelerabe

Dva krompira

Tri čena belog luka

Pola glavice crnog luka

So, biber

Kocka za supu od povrća

Maslinovo ulje

Priprema:

Kelerabu ogulite i po potrebi odstranite tvrđe delove. Oljuštite krompir, i sve iseckajte na kockice.

Sitno seckani crni i beli luk propržite na maslinovom ulju, zatim dodajte kockice povrća i propržite još nekoliko minuta. Kocku rastvorite u 700 militara vruće vode, i prelijte povrće. Pustite da provri, i kuvajte dok povrće ne postane mekano.

Začinite solju i biberom, i usitnite u blenderu do željene gustine. Možete je ukrasiti kiselom pavlakom pre serviranja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.