Kuhinja

Ideja za ručak: Najbolji način da spremite prokelj!

Autor mondo.rs

Ovaj recept zadovoljiće i najizbirljivije!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/DronG

Ako želite da u ishranu uvedete više povrća, predlažemo vam ovaj recept u kojem je glavna "zvezda" prokelj!

Mnogi se mršte na ovo povrće zbog mirisa, ali izuzetno je zdravo i ako ga spremite sa drugim namirnicama jake arome, neće vam smetati i uživaćete u njegovom ukusu!

Sastojci:

400 grama špageta

200 grama prokelja

100 grama pančete ili drugog sušenog mesa po izboru

Dva čena belog luka

Crni biber

Sušeni origano

Decilitar pavlake za kuvanje

Parmezan

Maslinovo ulje

Priprema:

Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja. Prokelj prepolovite, operite i blanširajte tri minuta u kipućoj vodi, zatim ga dobro ocedite.

Na maslinovom ulju propržite pančetu isečenu na kockice, dodajte usitnjeni beli luk i propržite dva minuta. Dodajte oceđeni prokelj, i pustite da se sve arome izmešaju. Začinite crnim biberom i origanom. Prokelj će se malo i karamelizovati, ali pripazite da vatra ne bude previše jaka da ne bi zagoreo.

Kada je prokelj mek, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da krčka još minut-dva. Pomešajte s testeninom, servirajte toplo, posuto parmezanom.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.