Kuhinja

Praznik za sva čula: Savršeni rolat sa jagodama

Autori mondo.rs Maja Gašić

Uživajte u kombinaciji voća, čokolade i pavlake!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/istetiana

Sastojci:

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika kakaoa

1/2 praška za pecivo

Fil:

250 ml slatke pavlake

1 dl kisele vode

300 g jagoda

Glazura:

250 g bele čokolade

Priprema:

Kora: Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodati umućena žumanca sa šećerom. Postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo. Umutiti, pa izliti u pleh od rerne obložen papirom i peći 15-20 minuta na 180 stepeni C. Toplu koru urolati sa papirom. Umutiti šlag sa kiselom vodom. Odmotati rolat, ukloniti papir, nafilovati šlagom i posuti iseckanim jagodama (par ostaviti za dekoraciju). Uviti rolat i preliti ga glazurom od čokolade i malo ulja, a preko poređati cele jagode.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.