Ručak iz rerne

Lako i ukusno: Pečena pastrmka sa krompirom

Autor Zora Ćirković

Oduševiće vas ovaj jednostavni, aromatični recept!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/sara_winter

Ako volite ribu, i želite jednostavno da je pripremite, ovo je recept za vas.

Pastrmka je omiljena riba na posnoj trpezi, ali se može pripremiti i kada želite ukusan obrok koji je brzo gotov i ne zahteva mnogo truda.

Sastojci:

 Jedna pastrmka
500 grama krompira
Decilitar belog vina
Maslinovo ulje
So, biber
Ruzmarin
Limun
Tri čena belog luka

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir oljuštite i isecite na manje komade, poređajte ih u pleh za pečenje. Limun isecite na kriške.

Pastrmku osušite ubrusom, dobro posolite i pobiberite i spolja i iznutra, biće ukusna i dobiće hrskavu kožicu.

U pastrmku stavite ruzmarin i pola kriški limuna, kao i jedan čen belog luka.

Ostatak belog luka sitno iseckajte i rasporedite po krompiru. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Položite ribu na krompir, zalijte belim vinom i po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja. Režnjeve limuna poređajte po njoj i pecite 20-25 minuta. Poslužite toplo!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.