• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslastica kojoj je nemoguće odoleti: Pohovani sladoled

Autor Maja Gašić

Kao iz najfinijih restorana...

 Pohovani sladoled recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/darrial

Vreo spolja, a leden iznutra...

Sladoled pripremljen na ovaj način ćete obožavati!

Sastojci:

1 kg sladoleda od vanile

100 g oštrog brašna

2 jajeta

100 g hlebnih mrvica

4 dl ulja za prženje

Ostalo:

100 g iseckanih pistaća

čokoladni toping

Priprema:

Zamrznuti sladoled nožem seći na kocke ili kašikom vaditi kuglice i staviti ponovo u zamrzivač. Ledene komade sladoleda uvaljati u brašno, potom u prethodno razmućena jaja, pa u hlebne mrvice. U voku zagrejati ulje i kratko uroniti uvaljane komade sladoleda. Služiti odmah prelivene čokoladnim topingom posute iseckanim pistaćima.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop