• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neočekivano ukusan: Slatki hleb sa tikvicama i limunom

Autor Nataša Petrović

Zvuči veoma čudno, ali sačekajte dok ga probate...

Tikvice se uglavnom ne dodaju poslasticama, ali kada probate ovaj slatki hleb, biće vam jasno da tikvice itekako mogu da budu deo slatkih recepata!

Sastojci:

2/3 šolje maslinovog ulja

Dve šolje brašna

Dve i po kašičice praška za pecivo

Kašičica soli

Pola šolje belog šećera

Pola šolje smeđeg šećera

Jedan veći limun

Dva jaja

Oko pola kilograma tikvica

Šolja oraha

Dve kašike susama

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U odvojenoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, i rukom izmešajte ovu mešavinu. Dodajte jaja i ulje i mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim u to dodajte rendane tikvice, pa na kraju mešavinu sa brašnom i seckane orahe.

Dobro izmešajte smesu i nalijte u pripremljen pleh. Odozgo pospite seusam i pecite oko 35-40 minuta.

Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa polako nožem odvojite hleb od ivica pleh, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA