Zvuči veoma čudno, ali sačekajte dok ga probate...
Tikvice se uglavnom ne dodaju poslasticama, ali kada probate ovaj slatki hleb, biće vam jasno da tikvice itekako mogu da budu deo slatkih recepata!
Sastojci:
2/3 šolje maslinovog ulja
Dve šolje brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
Pola šolje belog šećera
Pola šolje smeđeg šećera
Jedan veći limun
Dva jaja
Oko pola kilograma tikvica
Šolja oraha
Dve kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
U odvojenoj posudi pomešajte beli i smeđi šećer, pa dodajte rendanu koru limuna, i rukom izmešajte ovu mešavinu. Dodajte jaja i ulje i mešajte dok smesa ne postane glatka. Zatim u to dodajte rendane tikvice, pa na kraju mešavinu sa brašnom i seckane orahe.
Dobro izmešajte smesu i nalijte u pripremljen pleh. Odozgo pospite seusam i pecite oko 35-40 minuta.
Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa polako nožem odvojite hleb od ivica pleh, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.