Sjajan recept!

Pecivo za prave gurmane: Torta od praziluka, sira i slaninice

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Kada zamiriše iz rerne, svi će potrčati u kuhinju!

Izvor: Guliver/Getty Images/Lena_Zajchikova

Ako tražite recept za ukusnu pitu, predlažemo vam ovu verziju sa prazilukom, sirom i slaninicom!

Sastojci:

Tijesto:

300 grama brašna

150 grama margarina

Jedno jaje

So

Fil:

Jedan praziluk

Jedno jaje

Čaša kisele pavlake

100 grama suve slanine

100 grama tvrdog sira

Crni biber

Priprema:

Umutite mikserom margarin i jaje, dodajte so i brašno. Dobijeno tijesto ostavite da se ohladi najmanje sat vremena u frižideru, potom ga razvijte i stavite u posudu za pečenje.

Propržite slaninicu isječenu na kockice, dodajte praziluk isječen na kolutiće i dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite biberom i pomiješajte sa narendanim sirom.

Tijesto najprije pecite samo u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, dok ne počne da dobija zlatnu boju, oko 15-20 minuta. Potom ga izvadite, nafilujte smjesom praziluka i slaninice pomiješanom sa umućenim jajetom i pavlakom, i zapecite još petnaestak minuta.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.