• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavoljećete je na prvi zalogaj! Raskošna torta s lješnicima

Autor Maja Gašić

Savršena poslastica za sve prilike.

 Torta s lješnicima recept Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/laperla_foto

Sastojci:

Kora:

250 g mljevenih lešnika

200 g šećera

200 g brašna

3 dl crnog vina

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

½ kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1 kašičica mljevenog karanfilića

Fil:

8 kašika džema od kajsija

50 g isjeckanih lješnika

Glazura:

150 g posne crne čokolade

1 kašika margarina

1 kašika ruma

lješnici

Priprema:

Kora: Izmješati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smjesu. Izliti u pripremljen kalup prečnika 26 cm i peći 30 minuta na 180 stepeni C. Ohlađenu koru poprečno presjeći na dva dijela. Džem od kajsija ugrijati, dodati isjeckane lješnike, pa time nafilovati kore. Glazura: Čokoladu i margarin otopiti na pari, pa dodati liker. Premazati cijelu tortu i ukrasiti lješnicima.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop