• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla s jabukama

Autor Zora Ćirković

Isprobajte ovaj jednostavan recept, miris i ukus ove štrudle s jabukama vratiće vas u djetinjstvo!

 Kao iz bakine kuhinje: Štrudla s jabukama Izvor: Guliver/Getty images, HHLtDave5

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu štrudlu s jabukama, koja se pravi od lisnatog testa. Sprema se čas posla i savršeno se "slaže" uz kuglu sladoleda od vanilije.

Sastojci:

4 krupnije kisele jabuke, oprane, očišćene i isječene na krupnije kockice

200 grama smeđeg šećera

150 grama suvog grožđa

Pakovanje lisnatog tijesta, odmrznutog

Jedno jaje

60 mililitara mlijeka

Šećer u prahu, za posipanje

Sladoled od vanilije, za služenje

Priprema:

Rernu zagrijte na 200 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje. Jabuke stavite u veću činiju, dodajte smeđi šećer i suvo grožđe i ostavite da odstoji malo.

Lisnato tijesto stavite na lako pobrašnjenu radnu površinu, pa razvijte oklagijom. Jabuke rasporedite po sredini, duž cijelog tijesta, a zatim preklopite ivice, tako da "zatvorite" štrudlu.

Jaje i mlijeko umutite žicom, pa premažite štrudlu.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni između 35 i 40 minuta, ili dok ne porumeni.

Štrudlu ostavite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda od vanilije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop