• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pita gužvara sa mesom i sirom

Autor Maja Gašić

Iz kuvara naših baka.

 Pita gužvara sa mesom i sirom Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Mariha-kitchen

Sastojci:

800 g kora za pite

5 jaja

800 g punomasnog sira

400 ml kisele pavlake

300 g mljevenog junećeg mesa

1 glavica crnog luka

1 paradajz

1/2 vezice peršuna

2 kašike ulja

so

biber

začin

Priprema:

Na zagrijanom ulju propržiti isjeckan crni luk. Dodati mljeveno meso i dinstati dok se malo ne zarumeni. Dodati sitno isjeckan paradajz i začine i dinstati dok se paradajz dobro ne ukuva. Pred kraj dodati isjeckan peršun. Sir umutiti sa 4 jaja i 200ml pavlake, posoliti i obilno začiniti biberom. Tepsiju namazati uljem, staviti 2 lista kore, pa preko nagužvati kore (kao harmoniku). Rasporediti polovinu smjese od sira. Preko na isti način nagužvati drugi sloj kora i nafilovati smjesom od mesa. Ponovo složiti kore, pa staviti ostatak smjese od sira. Preko staviti 2 kore (ne gužvati ih) i staviti da se peče i rerni zagrijanoj na 180 stepeni C, oko 40 minuta. Razmutiti 1 jaje sa biberom i preostalom pavlakom i preliti preko pite, pa vratiti u rernu da se peče još 30-30 minuta. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop