Ukus Italije

Brzo i ukusno: Njoke u pikantnom sosu od paradajza

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pripremićete ih za tili čas, a biće kao iz italijanskog restorana!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Photology1971

Ako volite njoke, ovo je odličan recept jer se priprema brzo, i veoma je ukusan!

Sastojci:

Pakovanje njoki

Konzerva pelata

80 grama suve slaninice

Dva čena bijelog luka

Sušeni bosiljak

Biber

Parmezan

Priprema:

Propržite sitno sjeckane slaninicu i bijeli luk, potom dodajte usitnjeni pelat i pustite da krčka desetak minuta. Začinite biberom i sušenim bosiljkom, ne morate soliti jer slanina sadrži dovoljno soli.

Obarite njoke u dobro posoljenoj vodi, kuvaju se samo nekoliko minuta, dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i dodajte u sos.

Servirajte toplo, posuto parmezanom.