Nemate ideju šta za doručak? Ovaj obrok je spreman začas!
Jaja su generalno dobar izbor za doručak jer će vas dugo držati sitim, a evo super ideje kako da ih spremite! Naravno, po želji možete da stavite i neko drugo povrće, poput paradajza, špinata, svježe paprike...
Sastojci:
2/3 šolje kukuruza šećerca
Pola tikvice srednje veličine
Tri kašike isjeckanog praziluka
¼ kašičice soli
Dvije kašike vode
¼ kašičice crnog bibera
Tri bjelanca
Jedno veće jaje
Dvije kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Zagrijte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine, pa u to stavite kukuruz, isjeckanu tikvicu, luk i malo soli. Ostavite da se krčka četiri-pet minuta, da povrće omekša, pa sklonite sa vatre.
Stavite tiganj na vatru, a u posudi pomiješajte malo soli, vodu, biber, bjelanca i jaje, pa sve dobro umutite.
U tiganj stavite malo ulja da se zagrije, pa zatim sipajte mješavinu jaja i pržite oko dva minuta, dok ivice počnu da se odvajaju. Polako "odlijepite" ivice od tiganja, a zatim na polovinu omleta stavite mješavinu povrća, pa odozgo pospite rendani sir.
Preklopite omlet na pola i ostavite da se prži još oko dva minuta, da sir počne da se otapa.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.