• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Originalni italijanski recept: Putaneska pasta

Autor Maja Gašić

Ukusi mirisi Mediterana, pasta koja će vas oduševiti.

 Originalni italijanski recept: Putaneska pasta Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Mariha-kitchen

Sastojci:

4 konzerve tunjevine (od 115 g) u maslinovom ulju

1 glavica crnog luka

100 g crvene paprike

2 čena belog luka

3 konzerve inćuna (od 115 g) u biljnom ulju

1 kašičica ljute mlevene crvene paprike

400 g paradajza

1/2 kašičice suvog origana

so

biber

120 g zelenih maslina bez koštica

300 g taljatela

Priprema:

Tunjevinu ocediti (ulje sačuvati) i izdeliti na manje komade. Sačuvano ulje zagrejati u dubokom tiganju, na srednje jakoj vatri. Dodati iseckani luk, papriku isečenu na kockice i pržiti dok ne omekša. Dodati beli luk, iseckane inćune i mlevenu papriku. Pržiti uz mešanje još 1-2 minuta. Dodati iseckan paradajz, origano i pustiti da provri sve zajedno. Zatim, smanjiti vatru i dinstati oko 15 minuta, dok se sos ne zgusne. Začiniti solju i biberom. Umešati tunjevinu i masline. Skuvati taljatele u slanoj vodi da budu "al dente", ocediti i sjediniti sa sosom. Kratko prokuvati i služiti toplo. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop