Kuhinja

Uživajte u novim ukusima: Pohovana piletina sa kokosom

Autor Nataša Petrović

Evo kako da pripremite piletinu na potpuno nov način i uživate u novom ukusu!

Izvor: Guliver/Getty Images/AmalliaEka

Piletina u marinadi, zatim pohovana u kokosu - recept od kojeg će vam krenuti "voda na usta"!

Sastojci:

Oko 400 mililitara kokosovog mlijeka

Jedan čen bijelog luka

Kašika soja sosa

Kašika limunovog soka

Oko 650 grama pilećeg bijelog mesa

Šolja kokosovog brašna

Šolja prezli

Pola kašičice soli

Pola kašičice bibera

Pola šolje bijelog brašna

Jedno jaje

Pola šolje majoneza

Priprema:

Pomiješajte 200 mililitara kokosovog mlijeka, bijeli luk, soja sos i sok od limuna u posudi, i sve dobro izmješajte da napravite marinadu.

Zatim stavite piletinu u marinadu, promješajte da se uvalja u nju sa svih strana, pa ostavite u frižideru oko tri sata.

Zagrijte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti aluminijumskog folijom i nauljiti maslinovim uljem.

Kokosovo brašno pomješajte sa prezlama, solju i biberom. U odvojenu posudu stavite brašno, a u treću umućeno jaje.

Izvadite piletinu iz marinade, zatim svako parče umačite u brašno, u jaje, pa na kraju u mješavinu sa kokosovim brašnom.

Ređajte meso u pripremljen pleh, pa pecite oko pola sata ili dok ne dobije zlatno-braon boju.

Preostalo kokosovo mlijeko pomešajte sa majonezom i stavite u tiganj, na vartru srednje jačine, na kratko, da provri. Sos poslužite uz piletinu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.