Pripremite pitu oko koje će se ukućani "otimati"!
Miriše na ljeto, veoma je ukusna, a lako se sprema - evo kako!
Sastojci:
Šolja i po trešanja (izvaditi koštice)
Četiri veća jaja
Pola šolje šećera
Šolja mlijeka
Kašičica ekstrakta badema
¾ šolje brašna
Pola kašičice soli
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite puterom. Po plehu ravnomjerno rasporedite trešnje.
U posudi umutite jaja sa šećerom, da smjesa postane pjenasta. Dodajte mlijeko, ekstrakt, brašno i so, pa sve dobro umutite. Nalijte smjesu preko voća.
Pecite dok pita ne dobije zlatnu boju, oko 35 minuta.
Poslužite je mlaku, posutu šećerom u prahu.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!