Kuhinja

Jednostavan obrok prste da poližeš: Musaka od krompira sa spanaćem i sirom

Autor Nataša Petrović

Evo sjajne, a jednostavne ideje za ručak!

Izvor: Guliver/Getty Images/Tatiana Volgutova

Gotovo da nema osobe koja ne voli krompir, zato pripremite ovaj obrok u kojem će uživati svi ukućani!

Sastojci:

Oko 650 grama crvenog kormpira

Dvije kašike maslinovog ulja

Četiri jaja

¼ šolje pavlake za kuvanje

250 grama tvrdog sira

¼ šolje sjeckanog bosiljka

¼ šolje sjeckanog peršuna

Tri čena bijelog luka

Tri šolje spanaća

Priprema:

Zagrijte rernu na 230 stepeni.

Krompire oljuštite i isecite na listove, ne previše tanke, pa ih uvaljajte u mješavinu ulja pomiješanog sa ¼ kašičicom soli i bibera. Poređajte sloj krompira u pripremljen pleh, pa pecite oko 20-25 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 190.

U međuvremenu, ulupajte jaja, dodajte pavlaku za kuvanje i pola kačićice soli. Dodajte u to rendan sir, bosiljak i peršun, kao i isjeckan bijeli luk. U velikoj posudi pomiješajte krompir sa ovom mješavinom, dodajte i spanać. Vratite krompir u pleh, prekrijte folijom i pecite još oko 30-35 minuta, zatim sklonite foliju i vratite u rernu još pet minuta da se zapeče.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!