Evo kako da se zasladite nečim zdravim...
Ne mora svaki slatkiš da sadrži puno šećera, evo kako da napravite poslasticu koja je zapravo zdrava!
Sastojci:
Dve šolje ovsa
Pola šolje kinoe
Pola polje čia semenki
Pola šolje sjeckanih badema
Pola šolje suvih višanja
85 grama tamne čokolade
¾ šolje putera od badema
1/3 šolje meda
Dvije kašike kokosovog ulja
Pola šolje suvih šljiva
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte ovas, kinou, čia semenke, sjeckane bademe, trešnje i iseckanu čokoladu.
U manjem tiganju, tihoj vatri, pomiješajte bademov puter, med, kokosovo ulje i pola kašičice soli, da se sve istopi i da dobijete glatku smjesu. U to dodajte isjeckane suve šljive.
Smjesu iz tiganja nalijte preko smjese sa ovsem i sve dobro izmiješajte. Rukama oblikujte table željenog oblika i veličine, poređajte u pripremljen pleh i ostavite u frižideru da se smjesa stegne, oko sat vremena najmanje.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!