Super kombinacija za ručak!
Ako su vam dosadili klasični hamburgeri, napravite ovaj pileći pun mirisnih začina!
Sastojci:
500 grama mljevenih bataka i karabataka
Dva čena bijelog luka
Pola glavice crnog luka
Dvije kašike paradajz pirea
Pola kašičice ljute papričice
Kašičica peršuna
Kašičica putera
So, biber
Ulje
Priprema:
Na puteru propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Sklonite s vatre, pomiješajte sa svim začinima i potom sa mljevenim mesom. Pazite da ne "gnjavite" burgere previše dok ih formirate, da bi bili mekši i sočniji.
Zagrijte ulje u tiganju s debelim dnom i dobro propržite burgere sa obe strane, dok iz njih ne curi providna tečnost kada ih bocnete viljuškom ili čačkalicom.
Servirajte ih u zemičkama uz puno svježe salate, ili druge dodatke po izboru.
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.