Kuhinja

Recept kakav još niste probali! Originalna bečka supa sa palačinkama

Autor mondo.rs

Neobična kombinacija koja će vas oduševiti.

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Seagull_l

Sastojci:

2 jajeta

60 g brašna

1 dl vode

3 kašike ulja

so

isjeckan peršun

Supa:

3,5 l vode

600 g govedine od plećke

500 g junećih kostiju

3 glavice crnog luka sa ljuskom

1 vezica zeleni

1 kašika začina C

1 kašika isjeckanog vlašca

Priprema:

Palačinke: Pomiješati sve sastojke i ispeći malo deblje palačinke. Isjeći ih na tračice. Meso i kosti staviti u lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva (skidati pjenu). Crni luk u ljusci isjeći na pola, staviti u tiganj bez masnoće i prepeći, pa ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procijediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri. Supu začiniti po ukusu, posuti sjeckanim vlašcem i dodati tračice od palačinki. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.