• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao iz restorana: Losos sa prilogom od blitve

Autor mondo.rs

Kažu da je ovu ribu poželjno da imate na trpezi makar dva puta mjesečno.

 Kao iz restorana: Losos sa prilogom od blitve Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/olgna

Sastojci:

800 g fileta lososa

800 g blitve

2 čena bijelog luka

2 kašike pinjola

malo majčine dišice

so

biber

narendana kora 1 limuna

maslinovo ulje

Priprema:

Losos staviti da odstoji otprilike 2 sata u marinadi od maslinovog ulja, majčine dušice i bibera. Pinjole kratko prepeći u tiganju bez ulja. Blitvu oprati, očistiti i isjeći na tračice. Bijeli luk isjeckati. Na zagrijanom gril tiganju kratko ispeći ocijeđene filete lososa s obe strane. Posoliti ih i pobiberiti. U tiganj sa zagrijanim uljem dodati bijeli luk, a zatim i blitvu i limunovu koru. Pržiti uz neprestano miješanje 2-3 minuta. Posoliti, posuti pinjolama i služiti uz grilovanu ribu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop