• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posne pogačice, ostaju svježe po nekoliko dana!

Autor Maja Gašić

Možete od njih praviti sendviče ili ih jesti same, toliko su ukusne!

 Posne pogačice, ostaju svježe po nekoliko dana! Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/IKO636

Vrlo jednostavno se pripremaju, recept je pogodan i za one manje vješte u kuhinji.

Sastojci:

5 dl mineralne vode

1 svježi kvasac

4 kašike šećera

2 kašičice soli

2 dl ulja

1 kg brašna

mlaka voda

susam

rastopljeni margarin

Priprema:

Kvasac sa šećerom razmutiti u mlakoj mineralnoj vodi i ostaviti da nadođe. U brašno dodati so, nadošli kvasac i ulje, pa umijesiti srednje meko tijesto. Ostaviti da nadođe. Otkidati komade tijesta i formirati loptice malo veće od oraha (ne treba previše da se obrađuje), umočiti u mlaku vodu, pa uvaljati u susam. Poslagati ih u podmazan pleh i ostaviti malo da odmore. Peći u rerni prethodno zagrijanoj na 250 stepeni C oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah po vađenju iz rerne ih malo premazati rastopljenim margarinom. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop