Jednostavni recepti

Brzo i ukusno: Francuski omlet sa špinatom i sirom

Autor mondo.rs

Za doručak, ručak ili večeru!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Ivandzyba

Ako volite jaja, dopašće vam se ovaj recept za ukusni omlet. Francuzi ga uvijek spremaju na maslacu kako bi imao bogatiji ukus.

Sprema se brzo i jednostavno, pa ga možete napraviti za doručak kada želite dodatnu dozu energije, ili laganiji ručak ili večeru. Ima samo nekoliko sastojaka!

Sastojci:

Tri jaja

150 grama špinata

80 grama bijelog sira

Decilitar mlijeka

Kockica maslaca

So, biber

Priprema:

Na srednjoj vatri zagrijte maslac. Umutite jaja pjenasto sa mlijekom, začinite solju i biberom.

Ulijte jaja u tavu sa maslacem, i pustite da se malo zapeče. Ako više volite kajganu od oblika omleta, slobodno miješajte, u suprotnom, ne dirajte jaja dok se peku.

Na vrh "pobacajte" špinat i sir, pažljivo preklopite i pustite da se ispeče do kraja. Servirajte toplo.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.