Pet najcescih gresaka pri pravljenju punjenih paprika Uz ove trikove uvijek ce biti kao bakine

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pet najčešćih grešaka pri pravljenju punjenih paprika: Uz ove trikove uvijek će biti kao bakine!

Autor MONDO/Kurir
Autor MONDO/Kurir

Ako ne pravite ove greške, uvijek će savršene izaći iz rerne!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Azurita

Punjene paprike su tradicionalno jelo koje su nam pripremale mame i bake.

Ako ih i vi volite ali vam recept nikako ne uspijeva, možda pravite ove greške!

1. Birate pogrešne paprike

Uvijek uzmite babure, nemojte eksperimentisati sa "šiljama", dobićete drugačiji ukus i teže ćete ih poređati u pleh.

2. Birate pogrešno mljeveno meso

Nemojte uzimati čistu junetinu, već miješano mljeveno meso i to u odnosu od 70 odsto junetine, 30 odsto svinjetine kako bi bile sočnije. Neke domaćice u meso dodaju i malo sitno sjeckane slanine.

3. Kuvate pirinač

Uzmite kvalitetan pirinač i stavite ga sirovog u smjesu. Možete ga malo propržiti, ali ne bi trebalo da bude kuvan prije punjenja.

4. Punite ih do vrha

Ostavite malo prostora na vrhu, jer će pirinač nabubriti i fil će se proširiti. Paprici stavite "poklopac" od koluta paradajza ili krompira kako se fil ne bi sušio tokom pečenja.

5. Stavljate previše zaprške

Ovo nije lagano jelo, jer se paprike teško vare, pa stavite manje zaprške i malo aleve paprike koji će zgusnuti jelo, a neće vam teško "pasti".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop