Ako ne pravite ove greške, uvijek će savršene izaći iz rerne!
Punjene paprike su tradicionalno jelo koje su nam pripremale mame i bake.
Ako ih i vi volite ali vam recept nikako ne uspijeva, možda pravite ove greške!
1. Birate pogrešne paprike
Uvijek uzmite babure, nemojte eksperimentisati sa "šiljama", dobićete drugačiji ukus i teže ćete ih poređati u pleh.
2. Birate pogrešno mljeveno meso
Nemojte uzimati čistu junetinu, već miješano mljeveno meso i to u odnosu od 70 odsto junetine, 30 odsto svinjetine kako bi bile sočnije. Neke domaćice u meso dodaju i malo sitno sjeckane slanine.
3. Kuvate pirinač
Uzmite kvalitetan pirinač i stavite ga sirovog u smjesu. Možete ga malo propržiti, ali ne bi trebalo da bude kuvan prije punjenja.
4. Punite ih do vrha
Ostavite malo prostora na vrhu, jer će pirinač nabubriti i fil će se proširiti. Paprici stavite "poklopac" od koluta paradajza ili krompira kako se fil ne bi sušio tokom pečenja.
5. Stavljate previše zaprške
Ovo nije lagano jelo, jer se paprike teško vare, pa stavite manje zaprške i malo aleve paprike koji će zgusnuti jelo, a neće vam teško "pasti".