Gotov za tren!

Zdrav recept u koji se Italijani kunu: Taljatele s piletinom i brokolijem

Autor mondo.rs

Lagan ručak, zdrave namirnice, ukus će vas oduševiti!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/EzumeImages

Brokoli je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica, obiluje brojnim mineralima, a retki znaju da je prava riznica vitamina C, U ovoj zelenoj povrtćki ga ima više nego u pomorandžama. 

Neizostavan je sastojak zdrave kuhinje, a nutricionisti ga obavezno preporučuju svim akoji muče muku sa viškom kilograma. Jedno od najomiljenijih italijanskih jela jeste pasta sa ovim povrćem i piletinom...

Obavezno je probajte!

Sastojci:

500 g taljatela (ili neke druge vrste paste)

20 cvjetova brokolija

400 g pilećeg bijelog mesa

2 praziluka

4 čena bijelog luka

8 kašika kisele pavlake

so

malo ulja

začin C

biber

Priprema:

Skuvati taljatele da budu "al dente“ i procijediti. Obariti brokoli u posoljenoj vodi, otprilike 10-ak minuta, pa ocijediti. Na malo ulja propržiti praziluk i belo meso isjeckano na sitne kocke. Dodati malo začina C i izmiješati. Iseckati bijeli luk i dodati u posudu sa mesom i prazilukom. Kada je meso gotovo, skloniti posudu sa vatre, pa dodati špagete i brokoli. Blago izmiješati. Dodati pavlaku i biber i izmješati.