• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od jedne smjese četiri vrste sitnih kolača: Ne peku se, brzo se spremaju i preukusni su!

Autor mondo.rs

Ovaj recept će vam uštediti vrijeme kada želite da spremite nekoliko vrsta kolača!

 Od jedne smjese četiri vrste sitnih kolača: Ne peku se, brzo se spremaju i preukusni su! Izvor: Youtube/Screenshot/Serpica

Pripremite više osnovne smjese, podijelite je na četiri dijela, zatim dodajte druge sastojke i začas ćete na stolu imati četiri vrste sitnih kolača!

Sastojci:

500 grama margarina

300 grama šećera u prahu

900 grama mljevenog keksa

200 grama bijele čokolade

150 mililitara soka od pomorandže

Dodaci:

Tri kašike maka

Tri kašike kokosa

Šolja višanja

Dvije kašike kakaa

Kašika ruma

150 grama pečenih lješnika

150 grama krema od lješnika

Šolja suvog voća po izboru

Priprema:

Najprije u posudu stavite margarin koji ste prethodno omekšali na sobnoj temperaturi, u to dodajte šećer u prahu i izmješajte. Zatim dodajte izrendanu čokoladu, polovinu mljevenog keksa, pa izmješajte. Nakon toga postepeno dodajte i ostatak keksa i sok od pomorandže i još jednom sve dobro izmješajte.

Napravili ste osnovnu smjesu, podijelite je na četiri jednaka dijela.

Zatim u jedan dio smjese ubacite mak, u jedan kokos, jednom dodajte lješnike i suvo voće, a posljednjem – kakao i rum.

Svaku smjesu izmješajte, a zatim pratite dalja uputstva.

Smesu sa kokosom stavite na radnu površinu na koju ste prethodno stavili veći komad folije, i zatim smjesu razvucite u pravougaonik. Premažite je kremom od lješnika, uvijte u rolat zajedno sa folijom, pa stavite u frižider da se stegne. Ohlađen i stegnut rolat isjecite na parčiće željene debljine.

Smjesu sa kakaom, isto kao i prethodnu, stavite na radnu površinu na koju ste prethodno stavili komad folije, pa zatim razvucite u oblik kvadrata i stavite u frižider na pola sata. Kada se smjesa stegne, isjecite je na kvadratiće željene veličine i na svaki stavite po jednu višnju.

Smjesu sa suvim voćem možete po želji da oblikujete u piramidu ili uobičajeni rolat i stavite u frižider da se stegne. Zatim je isjecite na trougliće ili komade, u zavisnosti da li ste je savili kao rolat ili piramidu, i pospite lješnicima.

Smjesu sa makom vadite rukama i oblikujte je u kuglice željene veličine, a po želji možete i dodatno da ih uvaljate u mak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop