Recepti

Kako napraviti brz, lak i ukusan nedjeljni ručak: Obrok kao iz restorana u vašem domu!

Autor mondo.rs

Šta napraviti za ručak, a da je brzo lako i ukusno?

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/Nadezhda_Nesterova

Nije potrebno da idete po skupim restoranima da biste jeli ukusnu hranu. 

Ovaj recept je specifičan po tome što se pravi brzo i lako, dok po ukusu mislite da se krčkao bar tri, četiri sata.

Napravite svinjska rebra sa medom i bijelim lukom kao profesionalni kuvar!

Satojci

3 kašike meda 

1 kg svinjskih rebara

1 glavica bijelog luka 

so, biber

začin po želji

Priprema 

Isjecite svinjska rebra na komade, posolite i pobiberite po želji, dodajte suve začine po želji. Nauljite tepsiju i položite rebra, natrljajte ih bijelim lukom, izgnječite ga i stavite u rebra, nakon toga ih premažite medom.

Zagrijte rernu na 250 stepeni, pokrijite aluminijumskom folijom tepsiju i pecite rebra bar 30 minuta. 

Poslije pola sata skinite foliju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata.

Nakon toga ručak je spreman!