Šta napraviti za ručak, a da je brzo lako i ukusno?
Nije potrebno da idete po skupim restoranima da biste jeli ukusnu hranu.
Ovaj recept je specifičan po tome što se pravi brzo i lako, dok po ukusu mislite da se krčkao bar tri, četiri sata.
Napravite svinjska rebra sa medom i bijelim lukom kao profesionalni kuvar!
Satojci
3 kašike meda
1 kg svinjskih rebara
1 glavica bijelog luka
so, biber
začin po želji
Priprema
Isjecite svinjska rebra na komade, posolite i pobiberite po želji, dodajte suve začine po želji. Nauljite tepsiju i položite rebra, natrljajte ih bijelim lukom, izgnječite ga i stavite u rebra, nakon toga ih premažite medom.
Zagrijte rernu na 250 stepeni, pokrijite aluminijumskom folijom tepsiju i pecite rebra bar 30 minuta.
Poslije pola sata skinite foliju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još pola sata.
Nakon toga ručak je spreman!