kolac recept kuhinja

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit na Internetu

Priprema se od samo 1 jajeta, a ukus će vas oboriti s nogu

Autor Maja Gašić
Autor Maja Gašić

Najmekša i najjednostavnija poslastica, ukus će vas oduševiti!

Izvor: YouTube/Cuisine Marocaine

Sastojci:

1 jaje

2 jabuke

150 ml mleka

60 g šećera

60 ml biljnog ulja

Možda će vas zanimati

 prstohvat soli

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

150 g belog brašna

1 kašika sirćeta

Priprema:

Puterom premazati tiganj, pa posuti kašikom šećera. Jabuke iseći poprečno na debljinu od 1 cm i izvaditi sredinu da se dobiju kolutovi (može i čepom od flaše). Rako isečenu jednu jabuku rasporediti po tiganju posutom šećerom.  Jaje umutiti sa solju, šećerom i  vanilin šećerom. Postepeno dodavati biljno ulje i mutiti da bude ujednačeno. Doliti mleko, razmutiti, pa dodati brašno i jumutiti ručno da nema grudvica. Dodati prosejan prašak za pecivo i još mutiti. Smesa treba da bude glatka. Sipati sirće. Smesu izliti preko jabuka, pa peći pokriveno na tihoj vatri 20-ak minuta (testo bi trebalo da je nabubrilo). Prevrnuti na tanjir, pa nepečenom stranom vratiti u tiganj i peći još 5 minuta bez pokrivanja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA