Pogačice oko kojih će se ukućani otimati, a spremaju se vrlo jednostavno!
Jednostavan recept za pogačice koje se dopadaju baš svima! Idealne za doručak, večeru, ali i za porodična okupljanja!
Sastojci:
Dva jaja
60 grama šećera
50 mililitara ulja
20 grama suvog kvasca
20 grama soli
560 grama brašna
240 mililitara vode
Za nadjev:
100 grama mocarele
Jedan veći paradajz
So i biber po ukusu
Priprema:
U blender najprije sipajte vodu, pa dodajte jedno jaje, šećer, kvasac i so i izblendirajte. Smjesu zatim prebacite u veću posudu, dodajte ulje i brašno, pa izmješajte i zamijesite tijesto, oblikujući ga u loptu.. Ostavite na toplom da odstoji oko 20 minuta.
Nadošlo tijesto stavite na pobrašnjenu površinu, pa zatim nožem podijelite najprije na četiri dijela praveći jedan presjek uzduž, a jedan po širini. Zatim, svaki od ova četiri komada presjecite još na polovinu, i oblikujte ih u osam loptica.
Prekrijte i ostavite da odstoji desetak minuta, a vi u međuvremenu mocarelu i paradajz isjeckajte na kockice. Stavite ih u manju posudu i dodajte so i biber po ukusu.
Svaku lopticu istanjite prstima, pa na sredinu tijesta stavite po kašiku nadjeva. Ivice tijesta zatim povucite ka sredini, da biste zatvorili tijesto, i još jednom rukama oblikujte lopticu.
Spremne pogačice premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko pola sata.