• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja torta na svijetu: Oduševiće vas izgledom i ukusom, a ima samo šest sastojaka!

Autor mondo.rs

Da li ste znali da je ovo najbolje ocijenjena torta na svijetu?

 Najbolja torta na svijetu: Oduševiće vas izgledom i ukusom, a ima samo šest sastojaka! Izvor: YouTube/CUKit!

Na inernet sajtu "TasteAtlas", argentinska čokotorta je proglašena za najbolji desert na svijetu!

Ukoliko želite da napravite tortu koja se brzo pravi, a još je najukusnija na planeti, ovaj recept je za vas!

Evo šta vam je potrebno da biste je napravili.

Sastojci

150 gr krem sira

30 gr ili 2 kašike pavlake

230 gr čokoladnog keksa

1 šolja instant kafe

30 gr crne čokolade

200 gr kondenzovanog mlijeka

Priprema

U veliku posudu ubacite krem sir i kondenzovano mlijeko, koristite mikser dok vam smjesa ne postane vazdušasta. Dodajte pavlaku u smjesu i nastavite da miješate. Sastojci bi trebalo da se sjedine u svjetlu karamel boju bez grudvica. Slobodno probajte kako biste provjerili da li vam jačina ukusa odgovara.

Skuvajte jednu šolju instant kafe i sipajte u plitku posudu. Čokoladne keksiće, jedan po jedan, umočite u kafu, pazite da ih ne zadržavate mnogo u njoj da se ne bi raspali.

Uzmite papir za pečenje koji ćete postaviti u posudu, u kojoj ste odučili da naparavite kolač. Čokoladne keksiće krenite da postavljate na papir za pečenje, jedan po jedan, vjerovatno ćete morati da polomite koji komad kako biste dobili pravilan geometrijski oblik koji pokriva cijelu površinu dna.

Uzmite kašiku i njome zahvatite malo smjese, ravnomjerno rasporedite preko keksića, tako da ih smjesa skroz prekrije. Preko toga ide još jedan sloj keksića, a preko njih smjesa, nastavite sa dodavanjem slojeva dok ne zavšite sa cijelom količinom smjese i keksa.

Torta bi trebalo da ima najmanje četiri sloja, koja se završavaju smjesom. Za ukrašavanje, polovinu crne čokolade istopite i ravnomjerno rasporedite, a polovinu izmrvite preko vaše torte.

Prekrijite je plastičnom folijom i ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata. Što je više ostavite da se hladi, torta će biti ukusnija.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop