Tražite recept za pastu, ovaj će vam postati omiljeni!
Recepti za tjesteninu su uvijek među najtraženijima, jer ova zasitna namirnica može da se spremi na "milion" načina.
Evo kako da pripremite pastu iz rerne!
Sastojci:
400 grama suve tjestenine
Dvije kašike maslaca
Dvije kašike brašna
Pola litra mlijeka
Kašičica senfa
200 grama narendanog sira
So, biber
Priprema:
Tjesteninu obarite u posoljenoj vodi dok ne bude "al dente". U dubljoj posudi, otopite maslac i dodajte mu brašno. Miješajte oko dva minuta na srednjoj vatri, čućete kako se brašno prži. Dodajte mlijeko malo-pomalo, i uz stalno miješanje pustite da provri. Sklonite s vatre i umiješajte sir, senf i začinite solju i biberom.
Iskusne domaćice reći će vam da je senf tajni sastojak ovog recepta, jer tjestenina i sos sami po sebi nemaju jak ukus. Senf će poslužiti kao pojačivač koji će istaknuti aromu sira!
Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa sosom, stavite u pleh i zapecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni dok ne dobije zlatnu koricu. Po želji, možete narendati još sira na vrh. Poslužite toplo!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.