Kultura

"Budi srećan gdje god da si": Desetogodišnja djevojčica Ena predstavila zbirku svojih pjesama

Autor Nikolina Damjanić

Na Han Pijesku sinoć je predstavljena zbirka dječijih pjesama "Budi srećan gdje god da si" desetogodišnje Ene Vuković.

Izvor: Dobrila Abazović - Srna

Direktor Narodne biblioteke "Branko Čučak" Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da je ova knjiga predstavljena na nedavnom Beogradskom sajmu knjiga na Štandu Republike Srpske i da je veliko veliko interesovanje učenika i nastavnog osoblja za pjesmama ove talentovane djevojčice.

"Ena je sinoć recitovala i pjevala svoje pjesme, u čemu su joj koreografijom pomogle školske drugarice, a u muzičkom dijelu programa učestvovali su Sergej i Katarina Radovanović, pa je publika bila oduševljena", istakla je Radulovićeva.

Radulovićeva je istakla da Narodna biblioteka "Branko Čučak" podržava talentovanu djecu i omladinu i dodala da je za cjelokupnu zajednicu najveća investicija ulaganje u kulturu i mlade, koji su budućnost Republike Srpske.

Izvor: Dobrila Abazović - Srna

Biljana Mitrović, učiteljica u petom razredu Osnovne škole na Han Pijesku, koji pohađa i Ena, rekla je da je ponosna na djevojčicu koja je svojim talentom skrenula pažnju čak i posjetilaca Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

"Prvo je napisla pjesmu pod naslovom `Mirisni cvijetak` i pokazala je svojoj mami, pa meni, a prije godinu dana donijela je svesku punu svojih pjesama, koje sam pregledala i rekla joj da nastavi", ispričala je učiteljica.

Nakon što je u maju pregledala dvije sveske novih pjesama svoje učenice Ene, odlučila je da pokrene inicijativu da bi njene pjesme i sav taj talenat došli do izražaja.

Ena je svoju zbirku, u izdanju Narodne biblioteke "Branko Čučak" predstavila u prepunom Domu kulture na Han Pijesku.

(Srna/MONDO)