• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornici usvojili prijedlog odluke: "Kraljevo naselje" u Han Pijesku imaće oko 200 vikendica

Autor Dušan Volaš

Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak usvojili su danas prijedlog odluke o urbanističkom projektu "Kraljevo naselje" kojim se predviđa gradnja turističkog naselja sa vikendicama površine 57,2 hektara, rekao je Srni načelnik ove opštine Slobodan Đurić.

 Kraljevo naselje u Han Pijesku Izvor: Opština Han Pijesak

On je istakao da je to jedan od najvećih projekata koji se priprema na području ove opštine u posljednjih 30 godina, a namijenjen je za razvoj turizma.

"Zamislili smo da će `Kraljevo naselje` sa planiranih 200 parcela namijenjenih stanovanju i `Kraljev dvorac`, čija je rekonstrukcija započeta, biti okosnica i centar razvoja turizma na području ove opštine", naveo je Đurić.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava je blagovremeno počela sa pripremom dokumentacije za izradu regulacionih planova i ostale prostorno-planske dokumentacije kako bi išli "korak ispred" sa izgradnjom ski-centra "Igrište", u blizini planiranog vikend-naselja.

Đurić je naglasio da lokalna uprava na Han Pijesku želi da bude spremna da turistima ponudi smještaj i lokacije za izgradnju vikend i kuća za odmor kada bude otvoren ski-centar "Igrišta", u koji Vlada Republike Srpske ulaže značajna sredstva.

On je dodao da je u okviru "Kraljevog naselja", koje se nalazi u mjestu Kraljevo polje, planirana i izgradnja hotela, motela, ugostiteljskih objekata.

Đurić je naveo da će nakon današnjeg usvajanja Prijedloga odluke o urbanističkom projektu "Kraljevo naselje" uslijediti projekti obezbjeđenja infrastrukture, te naveo da je opština Han Pijesak pokrenula postupak prenosa prava svojine kod Vlade Srpske za izgradnju ovog naselja.

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE