Ljubimci

Prvenstvo BiH za njemačke ovčare u Banjaluci: Vrhunski primjerci iz cijele bivše Jugoslavije

Autor Vesna Kerkez

Na terenima Fudbalskog kluba Budućnost u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Šargovcu danas je svečano otvoreno Prvenstvo BiH za njemačke ovčare, koje je okupilo učesnike iz svih zemalja bivše Jugoslavije, kao i četiri psa iz Rumunije.

Izvor: Facebook/Ratko Jokić

Ovaj prestižni kinološki događaj otvorio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Saša Gligorić, koji je ukazao na značaj ovakvih manifestacija za promociju sporta i ljubavi prema životinjama.

"Ovo takmičenje nije samo prilika za ljubitelje njemačkih ovčara da pokažu vrhunske primjerke ove pasmine, već i platforma za širenje sportskog duha i okupljanje zajednice", istakao je Gligorić prilikom otvaranja prvenstva.

Izvor: Facebook/Ratko Jokić

Prvenstvo je uključilo testove karaktera i odgojne preglede, a posebnu pažnju privukao je sudija iz Njemačke Uve Sprenger, čije iskustvo i autoritet u kinološkom svijetu dodatno potvrđuju važnost i prestiž ovog takmičenja, saopšteno je iz SPS-a.

Oko 100 pasa učestvovalo je u ovoj manifestaciji, čime je potvrđena njena međunarodna dimenzija i visok nivo takmičenja.

(Srna)