Showtime

Hrvatsku će na Pjesmi Evrovizije predstavljati Bejbi Lazanja

Autor Anja Konstantinović

Hrvatsku će na Evroviziji 2024 predstavljati izvođač sa umetničkim imenom "Baby Lasagna".

Izvor: Youtube/Dora | HRT

Hrvatski pjevač Marko Purišić, sa umjetničkim imenom "Baby Lasagna", predstavljaće Hrvatsku na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2024 koje se održava u Malmeu u Švedskoj, od 7. do 11. maja. U veliko finale "Dore" ušlo je 16 izvođaća, takmičili su se i prošlogodišnji predstavnici Let 3 zajedno sa Severinom, a pobjedu je dominantno odnio "Baby Lasagna", sa 247 bodova. On je nastupio sa pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Marko Purišić rođen je u julu 1995. godine, za sebe govori da ga je muzički najviše formirala njemačka grupa Ramštajn i svoju muziku opisuje kao mešavinu pop-panka, tehno muzike, metala i haus muzike. Poslušajte pobjedničku numeru koja će prestavljati Hrvatsku na Pjesmi Evrovizije 2024:

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim
Izvor: YouTube/Dora | HRT

Prošlogodišnji pobjednici Let 3 su se takmičili i ove godine sa pjesmom "Baba Roga", a na sceni im se pridružila i Severina kojoj se jedan od takmičara izvinio nakon neprimjernog komentara.

Srbija će svog prestavnika za PZE izabrati 2. marta, a prije toga predstoje dvije polufinalne večeri koje su zakazane za 27. i 29. februar.

BONUS VIDEO:

(MONDO)