Produžava svježinu namirnicama koje su već "viđene" za đubre
Nije rijetkost da se povrću, i pored čuvanja u frižideru, desi da "uvene". Sve "danas ću, sutra ću", vrijeme nam proleti i hrana od koje smo planirali da napravimo obrok više nije upotrebljiva...
A da li je zaista tako? Jedna korisnica TikToka u viralnom videu pokazala je kako uvenulo povrće, kao što je brokoli, možemo povratiti svježinu i ponovo je učiniti jestivom.
Svi znaju da se "rezano" cvijeće u vazni najbolje oporavlja tako što mu se odsječe stabljika i promijeni voda. Istim principom vodila se Aleša Rudenklau koja je skratila koren uvenule glavice brokolija.
Stavila ga je u čašu napunjenu vodom i vratila u frižider. Nakon jednoga sata povrće je izgledalo daleko svježije, zelenije i čvršće.
Njen trik naišao je na oduševljenje na ovoj društvenoj mreži, mnogi su se Aleši zahvalili što im je "otvorila oči i uštedila pare".
Naglasili su i da su razočarani što prije nisu znali za "foru" jer ne bi bacali toliko hrane.
"Molim? Htjela bih da se izvinim mnogim glavicama brokolija koje sam bacila", "Ovo je čarolija", "Ozbiljno? Zašto se ovo ne prikazuje na svim vijestima?", "Uštedeću toliko novca, hvala ti", "Ovo možete uraditi s većinom povrća i biljaka", pisali su korisnici TikToka u komentarima.
@alesharuddenklau Good as new! ##lifehack##fyp