Ovo je odgovor!
Često mislimo da je zamrznuta hrana lošijeg kvaliteta od svježe, a da li je to zapravo tačno? Naravno, uvijek je bolje pripremiti svjež obrok nego jesti nešto kupovno, spremljeno "ko zna kad", ali kakva je situacija sa voćem i povrćem?
Nutricionistkinja Stef Graso dala je odgovor na ovo pitanje!
Ako vam je za neki recept potreban sastojak koji trenutno nije u sezoni, smrznuto povrće ili voće je najbolja opcija jer je ubrano u trenutku kada je bilo na vrhuncu sezone, i potom brzo smrznuto. Bolja je opcija nego da se "kockate" i kupujete, recimo, svježe jagode usred zime.
Zamrznuto povrće ili voće često će biti i jeftinije od svježeg, upozorila je ona. A za kraj dodaje, nema ispravnog ili pogrešnog odgovora na ovo pitanje - nutritivna vrijednost voća i povrća je uglavnom ista, bilo da se radi o smrznutom ili svježem, jedino je pitanje da li vam zaleđeno oduzima previše vremena kada je u pitanju priprema.
Pogledajte!
Follow for more nutrition tips ❤️ ##nutritiontips##dietitian##mealprep